جدیدترین اخبار انتخابات ریاست جمهوری 1400 سه شنبه 24 فروردین / زمان انتخابات ریاست جمهوری 1400-راهبرد معاصر
داروی جدید در آزمایش‌ها، ممکن است روند پیشرفت بیماری پارکینسون را کند کند قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است خبر جدید وزیر ارشاد درباره هنرمندان ممنوع الفعالیت سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟ قصاص برای عامل جنایت در بازی خرس وسطی فیلم / گل اول مس رفسنجان به پرسپولیس در دقیقۀ ۴ پیاده‌روی روزانه می‌تواند افسردگی را کاهش دهد لحظهٔ هجوم خودرو به میان جمعیت در آلمان با دست‌کم ۱۱ کشته + فیلم وقوع زلزله ۴ ریشتری در هفتکل ایران ۱۵ - ۱۱ پرتغال/ صعود واترپلو ایران به نیمه نهایی سطح ۲ کاپ جهانی  برتری استقلال مقابل آلومینیوم در ۴۵ دقیقه اول  تساوی یک نیمه‌ای هوادار و نساجی ترکیب آلومینیوم و استقلال اعلام شد

جدیدترین اخبار انتخابات ریاست جمهوری 1400 سه شنبه 24 فروردین / زمان انتخابات ریاست جمهوری 1400

انتخابات ریاست جمهوری 1400 روز جمعه 28 خرداد 1400 برگزار می شود و انتخابات ریاست جمهوری یکی از مهم ترین انتخابات ایران است که راهبرد معاصر در نظر دارد طی مدت باقی مانده تا انتخابات 1400 ، جدیدترین اخبار انتخابات ریاست جمهوری را در اختیار مخاطبان قرار دهد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۴۶ - ۲۴ فروردين ۱۴۰۰ - 2021 April 13
کد خبر: ۸۳۸۴۹

به گزارش راهبرد معاصر انتخابات ریاست جمهوری 1400یکی از مهمترین رخدادهای تاریخی ایران است. انتخابات 1400 تعیین کننده سرنوشت کشور است و دو طیف سیاسی اصلاح طلب و اصولگرا کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری را تشکیل میدهند. گفتنی است انتخابات ایران روز جمعه 28 خرداد 1400 برگزار می شود. راهبرد معاصر در نظر دارد طی مدت باقی مانده تا انتخابات 1400 ، جدیدترین اخبار انتخابات ریاست جمهوری را در اختیار مخاطبان قرار دهد.

 

نتایج انتخابات ریاست جمهوری تاثیر بسزایی در معیشت مردم کشور دارد و نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری پس از تایید صلاحیت شورای نگهبان در معرض رقابت قرار میگیرند. اصل ۱۱۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران شرایط کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری را اعلام کرده است و در ادامه این خبر آرشیو کامل اخبار امروز انتخابات سیزدهم ریاست جمهوری را میخوانید.

 

نحوه ثبت نام در انتخابات ۱۴۰۰ 

حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ نمی تواند شرکت کند و در اصل ۱۱۵ قانون اساسی شرایط ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری اعلام شده که در آن رجال سیاسی باید شرایط ذیل را نظیر ایرانی‌الاصل، تابع ایران، مدیر و مدبر، دارای حسن سابقه و امانت و تقوی، مؤمن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور دارا باشند.

 

در قانون انتخابات ریاست جمهوری واژه رجل سیاسی به معنی مرد تعبیر میشود اما گفته می شود که زنان نیز میتوانند در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ ثبت نام کنند. با این وجود تاکنون در هیچ کدام از انتخابات ریاست جمهوری زنان تایید صلاحیت نشدند. مهلت ثبت نام برای داوطلبان ریاست جمهوری پنج روز از تاریخ انتشار دستور شروع انتخابات به وزارت کشور است.

 

شورای نگهبان مسئول نظارت بر تایید صلاحیت داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری است و پس از ثبت نام داوطلبان واجدالشرایط، شورای نگهبان ظرف مدت 5 روز به صلاحیت داوطلبان رسیدگی می‌کند و نتیجه را به وزارت کشور اعلام می‌کند. 

 

چه کسانی در انتخابات 1400 شرکت میکنند؟

افرادی همانند حسین دهقان، فریدون عباسی ، حسن سبحانی، سید محمد غرضی، مصطفی کواکبیان، سید محمدعلی افشانی، علی مطهری تایید کردند که در انتخابات ریاست جمهوری 1400 حضور دارند. 

انتخابات ریاست جمهوری 1400

چه کسانی برای حضور در انتخابات 1400 تمایل دارند؟

افرادی نیز نسبت به شرکت در انتخابات 1400 ابراز تمایل کردند که  عباس آخوندی، حمیدرضا حاجی‌بابایی، محسن رضایی، محسن رهامی، سید عزت‌الله ضرغامی، سعید محمد و  مرضیه وحید دستجردی احتمال دارد در انتخابات ایران شرکت کنند.

 

احتمال حضور چه کسانی در انتخابات 1400 وجود دارد؟

گمانه زنی هایی از حضور برخی شخصیت ها را در انتخابات ریاست جمهوری 1400 وجود دارد که افراد چون محمدجواد آذری جهرمی،  محمود احمدی‌نژاد، غلامحسین الهام، مهرداد بذرپاش، سعید جلیلی، اسحاق جهانگیری، سید محمدصادق خرازی، سید حسن خمینی، سورنا ستاری، محمدرضا عارف، رستم قاسمی، محمدباقر قالیباف، علی لاریجانی و علی نیکزاد احتمال دارد که نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری شوند.

 

چه کسانی در انتخابات 1400 شرکت نمی کنند؟

اما برخی شخصیت های سیاسی اعلام کردند که در انتخابات ریاست جمهوری 1400 شرکت نمیکنند. غلامعلی حداد عادل، سید محمد خاتمی، سید ابراهیم رئیسی، محمدجواد ظریف، پرویز فتاح و محسن هاشمی رفسنجانی در انتخابات سیزدهم شرکت نمیکنند.

 

اخبار امروز انتخابات ریاست جمهوری 1400

زمان ثبت نام انتخابات ریاست جمهوری

براساس آخرین اعلام ستاد انتخابات کشور ثبت نام داوطلبین این انتخابات از روز سه شنبه مورخ ۲۱ اردیبهشت آغاز و تا پایان وقت اداری روز شنبه مورخ ۲۵ اردیبهشت به مدت ۵ روز ادامه می‌یابد.

براساس ماده ۶۵ قانون انتخابات ریاست جمهوری انتخاب شوندگان هنگام ثبت نام باید دارای شرایط زیر باشند:

۱- از رجال مذهبی، سیاسی.

۲-ایرانی الاصل .

۳-تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران.

۴-مدیر و مدبر.

۵-دارای حسن سابقه و امانت و تقوی.

۶-مومن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور

نمایندگان مجلس یازدهم طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری را دست بررسی دارند، ولی با توجه به زمان اندک باقی مانده تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، به نظر می رسد که قانون انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران مصوب ۵/۴/ ۱۳۶۴ با اصلاحات بعدی همچنان مبنای برگزاری انتخابات باشد.

 

موافقت مجلس با اصلاحات قانون انتخابات ریاست جمهوری

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه 24 فروردین) مجلس شورای اسلامی و در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مورد طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران، با اصلاح چند ماده این طرح جهت تأمین نظر شورای نگهبان موافقت کردند.

احمد امیرآبادی فراهانی عضو هیأت رئیسه مجلس اصلاحیات کمیسیون را به شرح زیر قرائت کرد که نمایندگان با آن موافقت کردند.

انتخابات ریاست جمهوری 1400

با توجه به اصلاح تبصره (1) ماده (1) اصلاح ماده (35) این قانون و همچنین تبصره ماده (2) موضوع اصلاح ماده 35 مکرر 1 ایراد شورای نگهبان مرتفع شد و همچنین جز (7) بند (ب) ماده (35) قانون موضوع (1) به دو جزء به شرح زیر تفکیک شد و شماره اجزای بعدی به شرح زیر اصلاح شد: 7- عدم سوء سابقه امنیتی، 8- عدم وابستگی به گروه‌های غیرقانونی.

در تبصره (2) ماده 35 قانون موضوع ماده (1) با توجه به اصلاح به عمل آمده در جز (7) بند (ب) ماده (11) و (12) اصلاح می شود و یک سطر به ماده 35 مکرر 1 موضوع ماده 2 به شرح زیر اصلاح می‌شود.

ماده 35 مکرر 1- شورای نگهبان در اجرای مصوبه مورخ 20دی 96 این شورا در خصوص تعریف و اعلام معیارها و شرایط لازم برای تشخیص رجال مذهبی، سیاسی و مدیر و مدبر بودن نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری موضوع بند (10-5) سیاست‌های کلی انتخابات موارد زیر را مد نظر قرار دهد. 2- در جز 3 بند الف ماده 2 عبارت «مذهب جعفری اثنی عشری» جایگزین «مذهب تشیع» می‌شود. 3- در جز 3 بند ب ماده 2 قانون واژه «جریان‌های» قبل از واژه «غربگرا» اضافه می شود.

ماده (11) به شرح زیر اصلاح می‌شود: یک تبصره به ماده (59) قانون به شرح زیر الحاق می شود: وزارت اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سازمان بازرسی کل کشور، دیوان محاسبات کشور و سایر مراجع ذیصلاح مکلفند ظرف مدت 15 روز از تاریخ درخواست شورای نگهبان مدارک و سوابق داوطلبان ریاست جمهوری را به صورت کامل و مستند ارائه کند و تأخیر، مخل به کشف صلاحیت‌ها، تخلف از اجرای حکم این ماده توسط هر یک از مقامات و کارمندان دستگاه‌های ذکر شده مستوجب یکی از مجازات‌های تعزیری در ذیل موضوع ماده (19) قانون مجازات‌های اسلامی مصوب اول اردیبهشت ماه سال 92 در دادگاه‌ها است. این قانون از زمان تصویب لازم‌الاجرا است.

 

سیدحسن خمینی نامزد ریاست جمهوری نمی‌شود

حجت الاسلام و المسلمین سید یاسر خمینی در پاسخ به سوالی در خصوص احتمال کاندیداتوری یادگار امام حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰، اظهار کرد: در هفته‌ها و بلکه ماه‌های اخیر، اقبال زیادی به اخوی گرامی جناب حاج حسن آقا شد و بزرگان زیادی از عاشقان امام، ایثارگران، مذهبیّون، خانواده‌های شهداء، سیاسیون و دانشگاهیان کشور ایشان را تنها کسی دانستند که می‌تواند کشور را با شعار «همه با هم» امام خمینی متحد کند.

وی با بیان اینکه حاج حسن آقا هنوز این درخواست‌ها را نپذیرفته بودند، افزود: ایشان با تردید در حال مشورت و بررسی جوانب امر بودند تا اینکه امروز مطابق دیدار‌های نوبه خود با رهبری به دیدن ایشان رفتند که طی این ملاقات، رهبر انقلاب کاندیداتوری ایشان در انتخابات را به صلاح ندانستند و با بیان اینکه حاج حسن آقا را مانند فرزند خود می‌دانند، از ایشان خواستند که در شرایط فعلی به این عرصه ورود نکنند.

حجت الاسلام و المسلمین سید یاسر خمینی تصریح کرد: با توجه به این توصیه، طبیعی است که تصمیم ایشان روشن است و اخوی یقینا تصمیمی برای کاندیداتوری ندارند.

وی در پایان با ابراز امیدواری نسبت به برگزاری پرشور انتخابات پیش رو، گفت: لازم است، به نیابت از اخوی از همه شخصیت‌های حقیقی و حقوقی که از ایشان دعوت کردند تشکر کنم. ایشان خود را خدمتگزار مردم می‌داند و برای صلاحدید مردم و انقلاب حاضر به هرگونه ازخودگذشتگی است و در هر جایی باشد خدمتگزار و دلسوز مردم است.

 

زمزمه کاندیداتوری رئیس کل بانک مرکزی

در آستانهٔ سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، برخی پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که با توجه به اصرار دولت مبنی بر مذاکرهٔ شتابان با غرب و بهره‌برداری جناحی از آن، محیط انتخابات تحت تأثیر امواج روانی جدیدی قرار بگیرد. همتی در گفتگویی اظهار داشته که مسئول دلارهای بلوکه شده ایران در کره جنوبی، بانک مرکزی است. با افزایش‌گمانه‌زنی‌ها درباره کاهش احتمالی قیمت دلار ممکن است رئیس بانک مرکزی به صرافت بیفتد و شانس خود را در آزمون سرنوشت‌ساز انتخابت ۱۴۰۰ امتحان کند. همتی اخیراً در اتاق گفتگوی یکی از شبکه‌های اجتماعی حاضر شده و همزمان زمزمه‌ها مبنی بر احتمال کاندیداتوری او قوت گرفته است.

 

چالش پیش روی رئیس‌کل بانک مرکزی و هر چهرهٔ تکنوکرات دیگر، ناتوانی در تثبیت یک پایگاه رأی مستحکم است. در این خصوص چنین پنداشته می‌شود که عبدالناصر همتی ظرفیت‌های بالقوه‌ای برای خلق یک سبد رأی غیرایدئولوژیک دارد؛ وی تاحدودی می‌تواند چراغ سبز شماری از چهره‌های ارشد بانکی در کشور را کسب کند؛ همچنین همتی از حمایت بخش‌هایی از شبکه بیمه‌ای در کشور برخوردار است.

 

برخی محافل تحلیلی اصلاح‌طلب معتقدند برای پیروزی در انتخابات لازم است که همانند کارزار انتخاباتی سال ۱۳۹۶، تجربهٔ کاندیدای پوششی دوباره تکرار شود. گفته می‌شود رضا اردکانیان، علی‌اکبر صالحی و عبدالناصر همتی سه چهرهٔ تکنوکرات و نامزدهای بالقوه‌ای هستند که کمتر هدف انتقاد رسانه‌ها بوده‌اند و به اصطلاح سفید مانده‌اند. تصور این است که قابلیت این افراد در هدایت مناظرات به سمت بحث‌های تخصصی، اهرم قابل اتکایی برای پیروزی نامزد نهایی اصلاحطلبان خواهد بود.

 

نامزدهای مدنظر احمدی نژاد در انتخابات ۱۴۰۰ 

از مدت‌ها پیش رسانه‌ها خبر از عزم راسخ احمدی نژاد برای شرکت در انتخابات داده بودند؛ خبری که البته عده‌ای معتقد بودند که هرگز به واقعیت بدل نخواهد شد؛ چرا که محمود احمدی نژاد رئیس جمهور قبلی در سال ۹۶ هم عزم آمدن به میدان داشت، اما با عدم احراز صلاحیت از سوی شورای نگهبان مواجه شد. باشگاه خبرنگاران جوان : از مدت‌ها پیش رسانه‌ها خبر از عزم راسخ احمدی نژاد برای شرکت در انتخابات داده بودند؛ خبری که البته عده‌ای معتقد بودند که هرگز به واقعیت بدل نخواهد شد؛ چرا که محمود احمدی نژاد رئیس جمهور قبلی در سال ۹۶ هم عزم آمدن به میدان داشت، اما با عدم احراز صلاحیت از سوی شورای نگهبان مواجه شد.

با این حال اما برخی معتقد بودند که این عدم احراز صلاحیت چیزی از اراده احمدی نژاد برای حضورش در انتخابات کم نکرده و او هنوز هم رویای رسیدن به پاستور را در سر می‌پرواند. برای مثال مدت‌ها قبل محمد حسن قدیری ابیانه در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفته بود که «سفرهای مکرر احمدی نژاد و شعارهایی که به راه می‌اندازد نظیر اینکه احمدی نژاد برگرد، زمینه سازی طرفدارانش و اظهارات مشاور رسانه‌ای او یعنی علی‌اکبر جوانفکر مبنی بر اینکه احمدی نژاد در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ شرکت خواهد کرد، همه نشان از تصمیم قاطع او برای حضور دارد.» علاوه بر این عباس امیری‌فر از چهره‌های بسیار نزدیک به احمدی‌نژاد هم درباره حضور او گفته بود که «شک ندارم او برای انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۴۰۰ می‌آید.»

با این حال اما عباس امیری‌فر رئیس شورای فرهنگی و امام جماعت مسجد نهاد ریاست جمهوری در دولت نهم افزود: «احمدی‌نژاد دوره قبل رد صلاحیت شد و این دوره هم قطعا ردصلاحیت خواهد شد. آن‌طور که من با روحیات تک تک اعضای شورای نگهبان آشنایی دارم، او قطعا رد صلاحیت خواهد شد. خودش هم می‌داند، اما شرکت می‌کند و اشکالی هم ندارد.» صادق زیبا کلام، فعال سیاسی اصلاح‌طلب هم معتقد است که «شورای نگهبان احمدی‌نژاد را رد صلاحیت می کند، ضمن اینکه شرایط اجتماعی در آینده نیز به نفع احمدی نژاد نیست.

علاوه بر این چندی پیش هم غلامعلی حداد عادل رئیس شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب با اشاره به برخی اخبار در مورد گزینه‌های مورد حمایت احمدی نژاد اظهار کرد: «آمدن احمدی نژاد را اصلا به عنوان شوک انتخابات در نظر نگیرید؛ یعنی تکلیف روشن است. زیاد تحت تاثیر موضع‌گیری و فضای مجازی و حرف‌زدن‌ها نباشید. چنین اتفاقی نخواهد افتاد، دفعه قبل هم نیفتاد، حالا که ۴ سال هم گذشته و بدتر هم شده است. این دفعه دلایلش بیشتر است؛ بنابراین به این فکر نکنید.»

اما خب این تمام ماجرا نیست؛ چرا که همیشه یک مسیرمیان‌بر هم وجود دارد.

چندی پیش بود که روزنامه اعتماد نوشت «چنانچه احمدی‌نژاد مجوز حضور در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ را دریافت نکند، این احتمال وجود دارد که با حمایت از یک نامزد اجاره‌ای، شورای نگهبان را دور بزند و در تشکیل دولت آینده سهیم شود.»

همزمان با گفتن این صحبت‌ها نام چند نفر هم به عنوان نامزد احتمالی انتخابات آینده اعلام شد؛ افرادی نظیر رستم قاسمی، غلامحسین الهام و عزت‌الله ضرغامی. موضوعی که حسین کنعانی مقدم فعال اصولگرا هم در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان آن را تایید کرده و در این باره گفته است: «احتمالا احمدی نژاد در انتخابات تایید صلاحیت نشده و آرای خود را به سبد یکی از نامزدهای مدنظرش منتقل خواهد کرد.»

او همچنین با اشاره به نام‌هایی همچون رستم قاسمی، ضرغامی و الهام گفت: «اینها همواره گعده های خود را با احمدی نژاد دارند و هنوز موضع‌گیریِ خاصی هم درباه احمدی نژاد نداشته اند و خیلی محتمل است که به نیابت از او وارد شوند.»

 

حال اما شاید بد نباشد که به سوابق هر یک از این اسامی مطرح شده نگاهی بیاندازیم.

رستم قاسمی نهمین وزیر نفت جمهوری اسلامی است که سال‌های ۹۰ تا ۹۲ با دولت دوم محمود احمدی‌نژاد همکاری کرد. او در مصاحبه‌ای در پاسخ به این پرسش که با توجه طرح نام‌تان به عنوان یکی از نامزد‌های انتخابات ریاست‌جمهوری آیا به شرکت درانتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ فکر می‌کنید یا خیر؟ گفت: «هر کسی ممکن است به خیلی چیز‌ها فکر کند، فکر کردن که مشکلی ندارد.»

پیش از این نیز خبر‌های غیررسمی حاکی از آن بود که فعالیت انتخاباتی‌اش را آغاز کرده و گفته می‌شود که اتاق فکر انتخاباتی او با همراهی جمعی از اعضای هیات دولت محمود احمدی‌نژاد در حال پیشبرد اهداف خود است.

انتخابات 1400

عزت‌الله ضرغامی رئیس اسبق صداوسیما هم قبلا در گفت‌وگویی از دیدار اخیرش با محمود احمدی‌نژاد خبرداد و گفت: «سه هفته قبل منزل احمدی‌نژاد بودم؛ به ما شام هم داد که این دیدار در حدود چهار ساعت به طول انجامید. دو نفر دیگر هم بودند که از ذکر نام آنها معذورم. بحث‌های ما در فضای سیاسی کشور بود. دغدغه‌هایی که ما در این دیدار مطرح کردیم بیشتر دلسوزی‌هایی بود که نسبت به یکدیگر داشتیم. نکته دیگر اینکه من دوست داشتم دیدگاه‌های احمدی‌نژاد را پس از دستگیری مشایی و بقایی بشنوم و به همین دلیل نیز در این زمینه صحبت کردیم.»

 

غلامحسین الهام هم سخنگوی دولت محمود احمدی نژاد، وزیر دادگستری و رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز بود. الهام دارای مدرک کارشناسی حقوق قضائی از دانشگاه تهران، کارشناسی ارشد و دکترای حقوق جزا و جرم‌شناسی از دانشگاه تربیت مدرس است. الهام در مرداد ۱۳۸۹ توسط محمود احمدی نژاد به عنوان مشاور حقوقی رئیس جمهور منصوب شد. وی در ۱۰ آبان‌ماه سال ۹۱ مجدداً به عنوان سخنگوی دولت معرفی و در ۲۱ آذر منصوب گردید و ظاهرا احمدی‌نژاد علاقه زیادی به او دارد.

 

حال اما باید دید که احمدی نژاد در نهایت پشت لوای کدام یک از این نام‌ها وارد انتخابات ریاست جمهوری خواهد شد. آیا احمدی‌نژاد مستقیم وارد انتخابات می‌شود یا با گزینه اجاره‌ای شورای نگهبان را دور می زند؟

 

محمد حسن قدیری برای شرکت در انتخابات ۱۴۰۰ دعوت شد

جمعی از یاران دیرین امام و رهبری طی نامه ای از محمد حسن قدیری درخواست کردند تا در انتخابات ۱۴۰۰ شرکت کند.

جمعی از یاران دیرین امام و رهبری طی نامه ای از محمد حسن قدیری درخواست کردند تا در انتخابات ۱۴۰۰ شرکت کند.

بسمه تعالی

جناب دکتر محمد حسن قدیری ابیانه

باسلام و تبریک سال تولید ، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها

ضمن استعانت از خدای متعال و آرزوی سلامتی و عزت مضاعف برای وجود شریف و علی گونه ی مقام معظم رهبری ، حضرت امام خامنه ای حفظه الله تعالی

باستحضار می رساند ، اینک که در آستانه ی انتخابات مهم ریاست جمهوری و در آغازین قرن تحول و دگرگونی در گام دوم انقلاب قرار داریم ، ما جمعی از پیشکسوتان جهاد و شهادت و یاران امام ره و ولی امر مسلمین جهان به منظور حماسه آفرینى ، حضور فعال و مشارکت جدّىِ آحاد ملت ، و نیز توجه به این مسئله که شرایط حاضر اعم از اوضاع فرهنگی، معنوی، اجتماعی، اقتصادی، عمرانی، صنعتی و علمی کشور و وضعیت زندگی مادی و معنوی مردم، با جایگاه ، اهداف و آرمان های انقلاب عظیم الشأن اسلامی فاصله زیادی دارد ، از جنابعالی که به ولایتمداری و سوابق نیکوی دینی ، انقلابی و سیاسی ، و از یاران صدیق امام ره و مقام عظمای ولایت هستید ، دعوت می کنیم تا با حضور در عرصه ی انتخابات ریاست جمهوری که همانا امتحانی الهی ست شرکت نموده تا با پیروزی در این آزمون بزرگ ، با بصیرتی که در عملکرد پنج دهه ی گذشته ی جنابعالی دیده ایم ، ضمن تحقق حماسه سیاسی و حضور حداکثری و گره گشایی و کارآمدی نظام اسلامی که از ارکان اصلی مقبولیت بوده ، موجبات عزتی مضاعف و جبران عقب‌ماندگی در حوزه‌هایی نظیر اقتصاد و معیشت مردم ، مبارزه همه‌ جانبه با فساد ، استقرار عدالت و گسترش شفافیت و کارآمدی نهاد‌ها و تحول عمیق و ساختاری شوید ، که بی شکّ حفظ استقلال و عزت ملی و باور به توانایی مردمِ با استعداد ایران و ظرفیت‌های بی‌نظیر داخلی در کنار تعامل مثبت با دنیا و به دور از وابستگی و دلبستگی می‌تواند آیندۀ درخشانی را برای مردم ایران اسلامی رقم بزنید و که البته مردم شریف ایران اسلامی هرگز همراهی شما را در اوج جوانی با امام ره و در ماجرای ” شهید ادواردو ” و جمله معروف ” بنام خدای قوی تر از ناوهای امریکا ” فراموش نکرده و هماره همه را توام با اقدامات شایسته و موثر انقلابی تان در پنج سال قبل از انقلاب مد نظر دارند

تردیدی نیست که با احراز صلاحیت حضرتعالی از سوی شورای محترم نگهبان ، دلسوزان کشور و اغلب گروه ها و طبقات اجتماعی و سیاسی ، در این مسیر پشتیبان شما خواهند بود تا به فضل الهی پدیده ی جدیدی در انتخابات محقّق شود و این کشور رئیس جمهوری شایسته ی انقلاب اسلامی و در شأن مردم عزیز ایران داشته باشد تا هرگز مرعوب و مجذوب غرب نبوده و قاطعانه با دفاع از حق مسلّم ملت ، استکبار جهانی و در راس آنها آمریکای جنایتکار را از کدخدائی به خاک ذلت نشاند …… ان‌شاء‌الله

جمعی از پیشکسوتان جهاد و شهادت

و دلسوزان انقلاب ، امام ره و رهبری

 

چرا ظریف در انتخابات ۱۴۰۰ نامزد نشد؟

وزیر خارجه کشورمان با اشاره به حضورش در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در توضیح علت تصمیمش برای نامزد نشدن در انتخابات گفت: نگرانی من از رأی آوردن است نه رأی نیاوردن. بر عزم خود برای نامزد نشدن استوارم؛ ولی تداوم فشارها، آزارها، افتراها و تهدیدها در اقبال عمومی و در این عزم تأثیر معکوس دارد.

 

به گزارش ایسنا، محمدجواد ظریف با انتشار تصویری از آیه‌ای از سوره فاطر در صفحه اینستاگرامش نوشت:

سلام،


دیروز جلسه‌ای طولانی، صریح و صمیمی -همراه با توهین و تهدید و اتهام از سوی یکی دو نفر - با نمایندگان محترم کمیسیون امنیت ملی داشتم. از یکی از نمایندگان نقل شده است که "برآوردم از جلسه امروز کمیسیون این است که ظریف نامزد انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ می‌شود."

نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری
پس از چندین بار تأکید بر عدم تمایل برای نامزدی، نمی‌خواستم دوباره وارد این موضوع شوم. اما این اظهار نظر ناگزیرم کرد که اصل ماجرا را عرض کنم:


در جلسه چند نفر اظهار نگرانی کردند که گفتگوهای وین برای رفع تحریم‌ها با اهداف انتخاباتی دنبال می‌شود و بنده برای جلب آرای مردم به دنبال ایجاد دوقطبی در جامعه هستم.


عرض کردم دو قطبی را کسانی می‌سازند که با اتلاف میلیاردها برای تولید سریال، اعتماد عمومی به دیپلماسی کشور را هدف گرفته و معیشت مردم و عزت کشور را بازیچه اغراض سیاسی و انتخاباتی می‌نمایند. ما به لطف خدا و بزرگواری مردم نیازی به ایجاد دوقطبی در جامعه نداریم.

 

هشت سال است علیه دستگاه دیپلماسی با هزینه‌های سنگین تبلیغ شده است؛ ۸ سال است بهترین دستاوردهای دیپلماسی را تخطئه‌ کرده‌اند؛ ۸ سال است به دلیل سکوت ما یک تنه به قاضی رفته‌اند؛ و ۸ سال است برای کوبیدن دستگاه دیپلماسی، عزت و اعتماد مردم را نشانه گرفته‌اند؛ اما به لطف خدا هنوز از نعمت محبت مردم دلاورمان برخورداریم.


یادآوری کردم که علت تصمیم بنده برای نامزد نشدن نگرانی از سبد رأی نیست که برای بهبود آن از سیاست خارجی و یا انسجام ملی هزینه کنم. نگرانی من از رأی آوردن است نه رأی نیاوردن. بر عزم خود برای نامزد نشدن استوارم؛ ولی تداوم فشارها، آزارها، افتراها و تهدیدها در اقبال عمومی و در این عزم تأثیر معکوس دارد.


سیاست خارجی نباید موضوع دعوای جناحی و انتخاباتی باشد. هر دستاورد سیاست خارجی، دستاورد مردم، کشور و رهبری است و هیچ فرد، گروه و یا جناحی حق مصادره آن را ندارد. رفع تحریم‌ها به نفع مردم و هر دولتی است که ۴ ماه دیگر زمام امور کشور را به دست می‌گیرد.


تقاضا می‌کنم اجازه دهید در این فضا که صهیونیست‌ها برای جلوگیری از رفع تحریم‌ها به خبیثانه‌ترین و مذبوحانه‌ترین روش‌ها متوسل شده‌اند، عباس عراقچی عزیز و دیگر همکاران فداکار و شجاعم بتوانند تمام تمرکز خود را بر رفع تحریم‌ها متمرکز کنند و نگران سنگ‌اندازی‌ها، اتهامات و فضاسازی‌های مسموم انتخاباتی نباشند.


بیائیم در آستانه ماه مبارک رمضان دل را از کینه‌ها و بدانگاری‌ها پاک کنیم و هم‌دل و هم‌نوا برای موفقیت تمامی ایثارگران به ویژه در عرصه‌های سلامت، هسته‌ای و سیاست خارجی دعا کنیم.

سالم و شاد و سربلند باشید.

 

مطالب مرتبط
ارسال نظر